Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 10/11/2014

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par laupīšanu

Šā gada 7.novembrī Valkas rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par laupīšanas izdarīšanu, iekļūstot telpā, apsūdzētas divas personas.

Saskaņā ar lēmumu par apsūdzēto saukšanu pie kriminālatbildības abām personām uzrādīta apsūdzība par noziedzīga nodarījuma, kas paredzēts Krimināllikuma 176.panta otrajā daļā, izdarīšanu.

Abi apsūdzētie apstājās netālu no degvielas uzpildes stacijas, uzvilka iepriekš laupīšanas īstenošanai  sagādāto apģērbu, sejas maskas un cimdus, paņēma gāzes signālpistoli un, realizējot savu savstarpējo vienošanos, abi iegāja degvielas uzpildes stacijas tirdzniecības telpā, kur viens no viņiem pavērsa  gāzes pistoli pret operatori un pieprasīja atdot naudu. Uztverot notiekošo kā reālus draudus savai dzīvībai un veselībai, operatore atvēra kases aparāta naudas lādi, no kuras otrs no laupītājiem nolaupīja naudu EUR 419,75.

 

Lieta nodota Valkas rajona tiesai. 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ