Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 19/12/2014

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu mantkārīgā nolūkā

Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kuras izmeklēšana uzsākta pēc Valsts kontroles iesnieguma un, kurā apsūdzēta sieviete par to, ka būdama valsts amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, uzņēmumam radīja materiālu zaudējumu.

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības, apsūdzētā sieviete, būdama valsts amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, pretēji dienesta interesēm, mantkārīgā nolūkā izdeva rīkojumus par prēmiju izmaksu darbiniekiem un piemaksas noteikšanu vienam darbiniekam, apzinoties, ka rīkojumi ir prettiesiski. Apsūdzētā sieviete izdeva rīkojumus par prēmiju izmaksu arī tādām darbiniecēm, kuras atradās bērnu kopšanas atvaļinājumā. Prettiesisku darbību rezultātā uzņēmumam tika radīts materiāls zaudējums vairāk nekā 141 447 LVL apmērā.

Apsūdzētā sieviete pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 318.panta otrās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Jelgavas tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ