Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 26/11/2014

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par nelikumīgu cigarešu uzglabāšanu lielā apmērā un kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonām

Ludzas rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu lielā apmērā un 5000 EUR liela kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonām.

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības, apsūdzētais vīrietis kādā meža masīvā nelikumīgi uzglabāja 300 000 gab. cigaretes marķētas ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Kad apsūdzētais ieradās cigarešu atrašanās vietā un sāka cigarešu iekraušanu automašīnā, viņu aizturēja Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Apsardzes un speciālo uzdevumu dienesta „Sigma” amatpersonas. Apsūdzētā vīrieša rīcības rezultātā, Latvijas valstij tika nodarīts materiāls zaudējums 37875.00 EUR apmērā.

Pēc aizturēšanas apsūdzētais vīrietis amatpersonām piedāvāja 5000 EUR lielu kukuli, par to, lai viņi nevienam neziņotu par aizturēšanas faktu.

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 221.panta trešās daļas un 323.panta pirmās daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Ludzas rajona tiesai.

 

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ