Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 15/10/2014

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par publisku aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu

Šā gada 14.oktobrī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par publisku aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu, likvidēt Latvijas valstisko neatkarību nolūkā iekļaut Latviju vienotā valstiskā veidojumā ar kādu citu valsti un graut Latvijas teritoriālo vienotību.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais dažādās interneta vietnēs ievietoja savus paustos izteikumus, kā arī izplatīja materiālus, kur aicinājis vardarbīgi gāzt pastāvošo varu Latvijā un likvidēt Latvijas valstisko neatkarību, kā arī vairākkārtīgi aicinājis graut Latvijas teritoriālo vienotību. Apsūdzētā vīrieša publiskie aicinājumi, kas vērsti uz valsts suverenitātes, neatkarības un teritoriālās vienotības iznīcināšanu ir pretrunā ar mūsdienu būtiskākajiem starptautisko tiesību principiem.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 81.panta, 82.panta pirmās daļas un 83.panta pirmās daļas.  

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ