Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 06/03/2014

Tiesai nodota krimināllieta par izspiešanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās un personas nolaupīšanu

Šā gada 4. martā Zemgales tiesas apgabala prokurors tiesai nodevis krimināllietu par izspiešanu, kurā personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās bez tiesiska pamata pieprasīja atdot mantu, piedraudot ar vardarbību un pielietojot to.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai piecām apsūdzētajām personām apsūdzība uzrādīta par noziedzīgiem nodarījumiem, par kuriem atbildība paredzēta Krimināllikuma 183. panta otrajā daļā, 153.panta trešā daļa un 184. panta otrajā daļā.

Apsūdzētie vīrieši laika posmā no 2012. gada vasaras līdz 2013. gada rudenim darbojās organizētā grupā un izspiešanas nolūkā, lietojot vardarbību un draudus, vairākkārt no cietušā pieprasīja 5000 latu (jeb 7114,36 euro), kā arī pielietojot vardarbību sagrāba cietušo (personas nolaupīšana). Cietušais pēc pielietotās vardarbības guva galvas traumu un zaudēja samaņu. Kopumā gūtie miesas bojājumi attiecināmi uz vidējiem miesas bojājumiem, kas izraisījuši ilgstošu veselības traucējumu. Apsūdzētie savu kopīgo organizētās grupas nodomu, vērstu uz izspiešanas īstenošanu, turpināja īstenot arī tad, kad cietušais bija pabeidzis ārstēšanos Bauskas slimnīcā. Speciālā izmeklēšanas eksperimenta laikā tika arestēts viens no organizētās grupas dalībniekiem un drīz pēc tam arī pārējie. Šobrīd apsūdzētās personas atrodas apcietinājumā.

Lieta nodota izskatīšanai Jelgavas tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ