Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 29/01/2014

Tiesai nodota krimināllieta par korupcijā apsūdzēto ārstu neiroķirurgu

Šā gada 29.janvārī Ģenerālprokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par materiālu vērtību prettiesisku pieprasīšanu un pieņemšanu apsūdzēts ārsts neiroķirurgs.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais, būdams kādas Rīgas pilsētas slimnīcas ārsts neiroķirurgs, pacienta ambulatorā apmeklējuma laikā, prettiesiski, izmantojot savas pilnvaras, papildus poliklīnikas kasē veiktajai pacienta iemaksai par ārsta apmeklējumu, pieprasīja un pieņēma no pacienta papildus samaksu par veiktajām procedūrām. Kā arī mantkārīgu nolūku vadīts, izdarīja krāpšanu nelielā apmērā, vairākkārt veicot nepatiesus ierakstus ambulatorajos pacienta talonos par it kā pacientam veiktām medicīniskajām manipulācijām, kuras tiek apmaksātas no valsts budžeta līdzekļiem un kuras viņš faktiski pacientam nebija veicis.

Persona saukta pie kriminālatbildības par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, par kuriem atbildība paredzēta Krimināllikuma 180.panta pirmajā daļā un 326-2.panta otrajā daļā.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

Atpakaļ