Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 07/02/2014

Tiesai nodota krimināllieta par kukuļa pieņemšanu, ko izdarījušas valsts amatpersonas personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās

Šā gada janvārī Ludzas rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā par kukuļa pieņemšanu apsūdzētas divas amatpersonas.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētie būdami valsts amatpersonas, atrodoties savā darbavietā vica Latvijas robežu šķērsojošo kravas automašīnu fizisko kontroli un šo automašīnu dokumentu reģistrēšanu. Veicot kādas automašīnas vizuālo apskati tika konstatēts, ka tur atrodas nedeklarētas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

Abi apsūdzētie ar automašīnas vadītāju vienojās, ka viņam par muitas zonas šķērsošanu bez cigarešu deklarēšanas un nesastādot administratīvā pārkāpuma protokolu, būs jādod kukulis, uz ko automašīnas vadītājs piekrita. Kukulis kopā ar citiem dokumentiem tika nodots apsūdzētajām personām.

Abas personas sauktas pie kriminālatbildības par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, par kuriem atbildība paredzēta Krimināllikuma 320.panta trešajā daļā.

Lieta nodota Preiļu rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

Atpakaļ