Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 31/01/2014

Tiesai nodota krimināllieta par latu un eiro monētu viltošanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors janvārī tiesai nodevis krimināllietu, kurā par latu un eiro monētu viltošanu apsūdzēta organizēta grupa, četru personu sastāvā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, organizētās grupas noziedzīgā nodarījuma īstenošanas plāns bija pārdomāts, starp grupas dalībniekiem pastāvēja noteikta lomu sadale, tika izmantoti svešu personību apliecinoši dokumenti, kā arī viltoti nepieciešamie dokumenti, kas piešķir tiesības izmantot šos viltotos dokumentus noziedzīgā plāna realizēšanas gaitā.

Tā apsūdzētās personas noīrēja kādu privātmāju, lai varētu organizēt un īstenot viltotu monētu izgatavošanu. Atbilstoši organizētās grupas lomu sadalei, apsūdzētie iegādājās materiālus sava noziedzīgā nodarījuma īstenošanai. Laika posmā no 2012.gada 15.decembra līdz 2013.gada 29.janvārim organizētās grupas dalībnieki izgatavoja kopumā ne mazāk kā 3615 divu eiro monētas un ne mazāk kā 187 viena lata monētas.

Trīs personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 192.panta otrās daļas un 275.panta otrās daļas, savukārt viena persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 192.panta otrās daļas. 

Lieta nodota Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ