Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 03/12/2014

Tiesai nodota krimināllieta par nepatiesa ziņojuma sniegšanu par it kā ievietotu spridzekli Jēkabpils rajona tiesas ēkā

Jēkabpils rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēts agrāk sodīts nepilngadīgs jaunietis par apzināti nepatiesa ziņojuma sniegšanu par it kā ievietotu spridzekli Jēkabpils rajona tiesas ēkā.

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības, jaunietis piezvanīja uz telefona numuru 112, kur tika savienots ar Valsts policijas Zemgales reģiona policijas Jēkabpils iecirkņa dežūrdaļu un apzināti nepatiesi paziņoja par spridzekļa ievietošanu Jēkabpils rajona tiesas ēkā Jēkabpilī, Brīvības ielā 126, zinot, ka patiesībā nekāda spridzināmā ietaise Jēkabpils rajona tiesā nav ievietota.

Apsūdzētā jaunieša rīcības rezultātā Jēkabpils rajona tiesai tika traucēts darbs un uz notikuma vietu tika nosūtīti atbildīgie operatīvie dienesti, kuriem kopā nodarīts materiāls zaudējums vairāk nekā 1 300 EUR apmērā.

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 231.-1 panta.

Lieta izskatīšanai nodota Jēkabpils rajona tiesai.

 

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ