Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 05/12/2014

Tiesai nodota krimināllieta par Rīgas domes Satiksmes departamenta Pasažieru pārvadājumu pārvaldes Kontroles dienesta amatpersonu un autopārvadātāju noziedzīgām darbībām

Šā gada 28.novembrī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu par kukuļošanu, kas saistīta ar Rīgas domes Satiksmes departamenta Pasažieru pārvadājumu pārvaldes Kontroles dienesta (turpmāk – Kontroles dienests) amatpersonu pienācīgas kontroles neveikšanu autopārvadātāju interesēs, tostarp, nenoformējot protokolus par autovadītāju konstatētajiem pārkāpumiem.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai deviņām apsūdzētajām personām apsūdzība uzrādīta par noziedzīgiem nodarījumiem, par kuriem atbildība paredzēta Krimināllikuma 321. panta otrajā daļā, 323. panta pirmajā un otrajā daļā, 320. panta otrajā un trešajā daļā un 318. panta otrajā daļā. Pret pārējām deviņām apsūdzētajām personām kriminālprocess ir izdalīts atsevišķā lietvedībā.

Apsūdzētie laika posmā no 2009. gada līdz 2011. gadam veica noziedzīgas darbības, proti, Kontroles dienesta amatpersonas pieņēma kukuļus (materiālas vērtības), savukārt autopārvadātāji nodeva kukuļus tām, lai minētās amatpersonas, izmantojot savu dienesta stāvokli, neizdarītu kādas darbības kukuļdevēju interesēs - pienācīgi neveiktu kontroli, nekonstatētu pārkāpumus un nepiemērotu sodus autopārvadātāju interesēs. Konstatēta arī kukuļa piesavināšanās. Tāpat viena persona apsūdzēta par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu mantkārīgā nolūkā, radot būtisku kaitējumu valsts varai, pārvaldības kārtībai un ar likumu aizsargātām personas tiesībām un interesēm.

 

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ