Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 11/11/2014

Tiesai nodota krimināllieta par valsts amatpersonas pieņemtu kukuli 130 EUR apmērā

Jūrmalas pilsētas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā valsts amatpersona pieņēma kukuli 130 EUR apmērā, lai, izmantojot savu dienesta stāvokli, tiktu atbilstoši noformēti dokumenti kukuļdevēja interesēs.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, pie kriminālatbildības tiek sauktas divas sievietes – viena kā valsts amatpersona par kukuļa pieņemšanu un otra par kukuļa došanu. Viena apsūdzētā sieviete, kura ir kāda uzņēmuma valdes locekle, nolūkā legalizēt un sakārtot sava pārstāvētā uzņēmuma dokumentāciju, nodeva 130 EUR lielu kukuli valsts amatpersonai, kura izmantojot savu dienesta stāvokli deva norādījumus saviem padotajiem, lai attiecīgie firmas dokumenti tiktu atbilstoši noformēti un netiktu konstatēti iespējamie pārkāpumi kukuļdevējas pārstāvētā uzņēmuma darbībā.

Apsūdzētā kukuļdevēja pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 323.panta pirmās daļas par kukuļa nodošanu valsts amatpersonai savukārt kukuļņēmēja pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 320.panta otrās daļas par kukuļņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona. 

Lieta izskatīšanai nodota Jūrmalas pilsētas tiesai.

 

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ