Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 04/03/2014

Tiesai nodota lieta par juvelierveikala aplaupīšanu

Šā gada 28.februārī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par juvelierveikala aplaupīšanu apsūdzēti divi vīrieši.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētie, savstarpēji vienojās par to, ka aplaupīs kādu juvelierveikalu Rīgā, Brīvības ielā.

Paredzot, ka veikalā vitrīnas varētu būt ar bruņu stikliem, abi vienojās, ka līdzi ņems celtniecības āmuru stiklu sasišanai, gumijas cimdus, lai neatstātu pirkstu nospiedumus, kā arī šaujamierocim līdzīgu pneimatisko pistoli, lai draudētu veikala pārdevējai un nepieļautu pretošanos. Realizējot savu noziedzīgo nodomu, apsūdzētie iegāja veikalā un viens no apsūdzētajiem vīriešiem pret veikala pārdevēju pavērsa pneimatisko pistoli, tikmēr otrs apsūdzētais, ar līdzi paņemto āmuru, sasita trīs stikla vitrīnas un nolaupīja četras paletes-displejus ar zelta un sudraba ķēdītēm vairāk nekā EUR 2258 apmērā.

Viens apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 176.panta otrās daļas un 185.panta pirmās daļas, savukārt otrs apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 176.panta otrās daļas.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ