Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 13/03/2014

Tiesai nodota lieta par nolaidīgu darba veikšanu pirmsskolas izglītības iestādē

Šā gada 12.martā Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā par nolaidīgu darba veikšanu pirmsskolas izglītības iestādē apsūdzētas divas personas.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, abas apsūdzētās strādāja kādā Rīgas pirmsskolas izglītības iestādē, viena apsūdzētā par saimniecības vadītāju, otra apsūdzētā sieviete bija šīs iestādes medicīnas māsa. Saskaņā ar konkrētās pirmsskolas izglītības iestādes noteikumiem, abām sievietēm katru dienu bija jāpārbauda iestādes teritorijas atbilstība bērnu drošībai un bija jānodrošina, lai vietas, kuras var apdraudēt bērnu drošību būtu nožogotas ar sarkanu lenti. Abas apsūdzētās sievietes nepārliecinājās par teritorijā esošo kanalizācijas aku vāku drošumu kā rezultātā, četrus gadus veca meitenīte iekrita kanalizācijas akas šahtā, kurai nebija atbilstoša un droša vāka.

Abas apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 197.panta. Sievietes savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzīst.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

Atpakaļ