Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 25/02/2014

Tiesai nodota lieta par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu ar mazgadīgo

Šodien, 25.februārī, Vidzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par to, ka viņš izdarīja ar mazgadīgo dzimumtieksmju citādu apmierināšanu pretdabiskā veidā, lietojot vardarbību un draudus.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais 2013.gada vasarā dzīvoja kopā ar savu māsu un viņas mazgadīgo bērnu. Izmantojot ģimenes emocionālās saites, apsūdzētais vīrietis veica seksuālu vardarbību pret mazgadīgo, apmierinot savas dzimumtieksmes pretdabiskā veidā. Vīrietis skatījās datorā seksuāla rakstura informāciju un to lika darīt arī mazgadīgajai, pēc kā lika viņai atkārtot to, ko redzējusi. Apsūdzētais vīrietis mazgadīgajai izteica arī draudus, lai pārvarētu viņas pretošanos.

Vīrietis savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzīst.

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 160.panta trešās daļas par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu, ja tas izdarīts ar mazgadīgo.

Lieta nodota Gulbenes rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

Atpakaļ