Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 14/12/2015

Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras pārstāvji piedalījušies Eiropas Savienības ģenerālprokuroru konsultatīvā foruma 10. sanāksmē Hāgā

No šā gada 10. līdz 11.decembrim Nīderlandes Karalistē, Hāgā, norisinājās Eiropas Savienības ģenerālprokuroru konsultatīvā foruma 10. sanāksme, kurā piedalījās Latvijas Republikas Prokuratūras pārstāvis Eirojustā (Eiropas Savienības institūcija) - Gunārs Bundzis, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Tiesās izskatāmo krimināllietu nodaļas virsprokurors Alēns Mickevičs un Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta Starptautiskās sadarbības nodaļas prokurore Maija Andrijauska.

Šī pasākuma ietvaros 10. decembrī notika dalībvalstu pārstāvju seminārs par datu saglabāšanu cīņā ar noziedzību.

Savukārt 11. decembrī Eiropas Savienības ģenerālprokuroru konsultatīvā foruma 10. sanāksmē tika risināts jautājums par Eiropas Savienības Tiesas sprieduma lietā C-293/12, ar kuru tika atcelta Datu saglabāšanas direktīva, ietekmi uz nacionālo tiesību sistēmu un tiesisko sadarbību krimināllietās, kā arī par pierādījumu pieļaujamību un ticamību pēc minētā sprieduma. Tāpat, dalībnieku uzmanība tika pievērsta aktuālākām problēmām starptautiskajā krimināltiesiskajā sadarbībā, proti, terorisma apkarošanai un nelegālo imigrantu kontrabandas izmeklēšanai.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ