Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 03/02/2015

Pie kriminālatbildības saukta persona par krāpšanu no kredītiestādēm

2015. gada 26.janvārī Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā persona apsūdzēta par to, ka ieguva un izmantoja tādus datus, kas dod iespēju nelikumīgi izmantot maksāšanas līdzekli, un izdarīja svešas mantas iegūšanu, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos un ar viltu (krāpšanu).

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais, izmantojot cietušās personas uzticību, maldināja viņu par iespēju nopelnīt naudu un nepieciešamību izmantot viņas bankas kontu naudas pārskaitījumiem. Cietusī persona, būdama maldināta par apsūdzētā vīrieša patiesajiem nodomiem, nodeva apsūdzētajam savus personas datus, Internetbankas lietotāja numuru, paroli un kodu karti. Apsūdzētais, izmantojot nelikumīgi iegūtos datus, cietušās personas vārdā pieprasīja naudas aizdevumus, izkrāpjot no trim dažādām kredītiestādēm naudu EUR 960.45 apmērā.

Apsūdzība celta par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 177.panta pirmajā daļā un 193.-1 panta pirmajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ