Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 30/01/2015

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par huligāniskām darbībām un miesas bojājumu nodarīšanu

Šā gada 28. janvārī Madonas rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu par to, ka apsūdzētā persona rupji traucēja sabiedrisko kārtību, kas izpaudās acīmredzamā necieņā pret sabiedrību un bezkaunībā, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, uzņēmuma darbu – izdarīja huligānismu, kas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajiem un pretošanos varas pārstāvjiem.

Apsūdzētais bija alkohola reibumā, kad atrodoties kafejnīcā apvainoja kafejnīcas darbinieci, izsakot nepiedienīgas piezīmes un lamājoties necenzētiem vārdiem. Turpinot savas noziedzīgās darbības, vīrietis bez iemesla uzbruka kafejnīcas apmeklētājiem, izdarot sitienus ar rokām un kājām, kā arī vairākkārt sita ar koka priekšmetu vienam no cietušajiem pa galvu. Kad notikuma vietā ieradās policijas darbinieki, apsūdzētais turpināja uzvesties agresīvi un pretojās aizturēšanai.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētajam vīrietim apsūdzība uzrādīta par noziedzīgu nodarījumu, par kuru atbildība paredzēta Krimināllikuma 231.panta otrajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai Madonas rajona tiesai.      

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Una Rēķe 

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ