Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 13/02/2015

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā

Šā gada 30.janvārī Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi lietu par fiktīvu uzņēmējdarbību un izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā. Pie kriminālatbildības sauktas piecas personas, divas no tām uzņēmumu amatpersonas.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai laika posmā no 2008. gada 1.jūlija līdz 2009. gada 31. oktobrim apsūdzētie veica darbības, lai uzņēmumi varētu izvairīties no nodokļu nomaksas - reģistrēja fiktīvus uzņēmumus, imitēja šo fiktīvo uzņēmumu darbību, sagatavoja dokumentus par it kā šo uzņēmumu veiktajiem darījumiem, nolūkā radīt iespaidu, ka darījumi ir notikuši, izdarot naudas līdzekļu pārskaitījumus, kā arī sameklējot un nogādājot uz banku personas, kuras par attiecīgu samaksu piekrita no fiktīvo uzņēmumu kontiem izņemt skaidru naudu. Apsūdzētie saukti pie kriminālatbildības pēc KL 218.panta otrās daļas, 20.panta ceturtās daļas.

Kompensācijas pieteikums no Valsts ieņēmumu dienesta sastāda 337 731, 17 EUR par viena uzņēmuma veiktajām noziedzīgajām darbībām, savukārt par otra uzņēmuma noziedzīgajām darbībām 521 519, 31 EUR.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ