Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 29/01/2015

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par seksuālu vardarbību pret nepilngadīgo

2015. gada 26.janvārī Vidzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis lietu par vairākiem noziedzīgiem nodarījumiem, tostarp, tīšu mantas bojāšanu, zādzību, kā arī seksuālu vardarbību pret nepilngadīgu personu.

Lēmumā par krimināllietas nodošanu tiesai norādīts, ka apsūdzētā persona, atrodoties alkohola reibumā, ieradās notikuma vietā, kur pa pirmā stāva logu iekļuva dzīvoklī, lai atriebtos un realizētu savu nodomu noslepkavot apsūdzētajam vīrietim iepriekš pazīstamo nepilngadīgo meiteni. Apsūdzētais piegāja pie guļošās meitenes un uzsāka viņas kakla žņaugšanu, taču meitene aktīvi pretojās un sāka cīnīties ar uzbrucēju. Apsūdzētā tālākās darbības bija vērstas uz meitenes izvarošanu, veicot seksuālu vardarbību pret nepilngadīgo. Lai viņš netiktu atpazīts, vīrietis bija maskējies un komunicēja ar žestiem. Pēc cietušās lūgumiem apsūdzētais pārtrauca seksuālo vardarbību un devās prom no dzīvokļa, nolaupot cietušajai piederošo mobilo telefonu.

Apsūdzētajam vīrietim celta apsūdzība par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 160.panta ceturtajā daļā, kā arī par mazāk smaga nozieguma izdarīšanu, kas paredzēts 180. panta pirmajā daļā.

Tāpat vīrietim celta apsūdzība par iepriekš izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem – par 175. panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu – kustamas mantas zādzību iekļūstot dzīvoklī un piesavinoties kustamo mantu 1695 EUR vērtībā, kā arī par svešas mantas tīšu bojāšanu, uzlaužot garāžas durvis, – pēc 185. panta pirmās daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Gulbenes rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ