Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 15/01/2015

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par slepkavību un zādzību

2015. gada 15.janvārī Vidzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis lietu par tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību) un zādzību.

Lēmumā par krimināllietas nodošanu tiesai norādīts, ka apsūdzētā persona, atrodoties uz autoceļa nobalsoja vieglo automašīnu, lai nokļūtu sev vēlamajā galamērķī. Cietusī automašīnas vadītāja jau iepriekš vairākkārt bija vedusi apsūdzēto bez atlīdzības savā automašīnā. Brīdī, kad apsūdzētais vīrietis iesēdās automašīnā, viņš bija alkohola reibumā un braukšanas laikā viņš turpināja lietot alkoholu. Apsūdzētais pret automašīnas durvīm sasita minētā alkoholiskā dzēriena pudeli, par ko automašīnas vadītāja izteica viņam aizrādījumu un apstājās ceļa malā. Reaģējot uz to, apsūdzētais vīrietis kļuva agresīvs un ar pudeles lausku iedūra cietušajai kaklā. Pēc tam, turpinot uzsākto vardarbību, apsūdzētais ar stikla lausku turpināja griezt cietušās kakla priekšējo virsmu. No gūtajiem ievainojumiem cietusī sieviete mira.

Pēc sievietes noslepkavošanas, apsūdzētais izdarīja svešas kustamas mantas slepenu nolaupīšanu (zādzību), piesavinoties cietušās automašīnu un personiskās lietas. Apsūdzētais ar nozagto automašīnu aizbrauca uz neapdzīvotām mājām, kur paslēpa sievietes līķi un aizdedzināja mašīnu.

Apsūdzētajam vīrietim celta apsūdzība par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 116.pantā, kā arī par mazāk smaga nozieguma izdarīšanu, kas paredzēts 175. panta pirmajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai Gulbenes rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ