Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 13/02/2015

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, kas saistīta ar vardarbību

2015. gada 12.februārī Jelgavas prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā divas personas apsūdzētas par mēģinājumu izdarīt svešas kustamas mantas nolaupīšanu, saistītu ar vardarbību (laupīšanu).

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētie vīrieši darbojās personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, kad mantkārīgos nolūkos kopīgi vienojās izdarīt laupīšanas uzbrukumu taksometra vadītājam, lai prettiesiski iegūtu viņa automašīnu.

Realizējot noziedzīgo nodomu, apsūdzētie vīrieši nolīga taksometru braucienam un vienojās par pakalpojuma cenu. Brauciena laikā vīrieši pielietoja vardarbību, iepūšot taksometra vadītājam acīs asaru gāzi un žņaudzot ar auduma siksnu. Cietušais uzsāka bremzēšanu un iebrauca pretējā braukšanas joslā, lai piesaistītu citu automašīnu vadītāju uzmanību. Taksometra vadītājam izdevās atbrīvoties no žņaugšanas satvēriena un izkāpt no automašīnas. Apsūdzētie, apzinoties, ka automašīnu nolaupīt neizdosies, aizbēga.

Ar šādām darbībām apsūdzētie izdarīja Krimināllikuma 15.panta ceturtajā daļā un 176.panta otrajā daļā paredzētu noziedzīgu nodarījumu.

Lieta nodota izskatīšanai Jelgavas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ