Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 26/01/2015

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas bija par iemeslu cietušās personas nāvei

2015.gada 21. janvārī Vidzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas bija par iemeslu cietušās personas nāvei.

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības, apsūdzētais vīrietis, atrodoties savā dzīves vietā un būdams alkohola reibumā, konfliktēja ar cietušo sievieti par sadzīviskām tēmām, kā arī vairākkārt aizrādīja un izteica piezīmes cietušajai par viņas izskatu. Sieviete uz apsūdzētās personas aizrādījumiem nav reaģējusi, un apsūdzētais, nolūkā nodarīt nekonkretizēta smaguma miesas bojājumus, tīši, ar nazi 2 reizes iedūra viņai mugurpusē, tādā veidā nodarot smagus miesas bojājumus, kas bīstami dzīvībai, kā rezultātā iestājās cietušās nāve.

Ar šādu savu rīcību apsūdzētā persona izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 125.panta trešajā daļā.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ