Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 27/11/2015

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par divu personu bēgšanu no īslaicīgās aizturēšanas vietas, pielietojot vardarbību pret policijas darbinieku

2015. gada  25. novembrī Ogres rajona prokuratūras prokurore nosūtījusi tiesai krimināllietu, kurā apsūdzētas divas personas par bēgšanu no īslaicīgās aizturēšanas vietas personu grupā, pielietojot vardarbību pret īslaicīgās aizturēšanas vietas amatpersonu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai abas apsūdzētās personas šā gada 23. jūlijā atradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres iecirkņa īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Abas apsūdzētās personas vienojās par to, ka pielietos vardarbību pret policijas darbinieku un bēgs no īslaicīgās aizturēšanas vietas.

Gatavojoties bēgšanai, apsūdzētās personas divām zobu birstēm uzasināja galus, lai ar tām policijas darbiniekam iedurtu kaklā. Apsūdzētās personas vakarā izmantoja situāciju, kad policijas darbinieks, pildot savus dienesta pienākumus īslaicīgās aizturēšanas vietas uzkopšanas laikā, atvēra kameras durvis. Tajā brīdī apcietinātie realizēja dzīvē savu noziedzīgo nodomu, tīši uzbruka policistam, pielietojot vardarbību. Viena no apsūdzētajām personām mēģināja ar uzasināto zobu birsti iedurt policijas darbiniekam, taču, kad tas neizdevās, tad iesita ar dūri policijas darbiniekam galvas rajonā, kā arī pa citām ķermeņa daļām, kopā ne vairāk kā četras reizes. Savukārt otra apsūdzētā persona cietušajam veica vairākus sitienus pa ķermeni.

Izmantojot situāciju, kad policijas amatpersona no sāpēm bija saliekusies, abas apcietinātās personas izskrēja no kameras, atvēra restes, kuras nebija aizslēgtas ar atslēgām, kuras bija ievietotas un atstātas slēdzenē, atvēra ārdurvis, izskrēja no īslaicīgās aizturēšanas vietas telpām, pārlēca pāri sētai un aizbēga.

Apsūdzētās personas policijas darbiniekam nodarīja vieglus miesas bojājumus, kas izraisa īslaicīgus veselības traucējumus.

Abas apcietinātās, bet izbēgušās personas tika aizturētas. Vienu apsūdzēto aizturēja pēc dažām minūtēm, otru apsūdzēto – nākamajā dienā.

Apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 310. panta otrās daļas.

Krimināllieta nosūtīta izskatīšanai Ogres rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ