Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 23/12/2015

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par meitenes slepkavību

2015. gada 21. decembrī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu par kādas meitenes tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavība).

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzība uzrādīta kādam jaunietim, kurš šā gada 11. jūlijā kopā ar viņam pazīstamo nepilngadīgo meiteni atradās pamestas tehniskās apkopes stacijas ēkā netālu no lidostas “Rīga” lidlauka robežas. Kopīgas alkohola lietošanas laikā apsūdzētais atriebības motīva vadīts, zinot, ka meitene ir 15 gadus veca, nolēma viņu noslepkavot.

Apsūdzētais ar rokām saķēra cietušās kaklu un sāka žņaugt. Meitenes žņaugšana tika turpināta ar tīšu sitienu izdarīšanu viņas galvas deniņu rajonā. Apsūdzētais cietušajai arī nodarīja iekšējo orgānu bojājumu un asiņošanu.

Pārliecinājies, ka cietusī vairāk neizrāda dzīvības pazīmes, apsūdzētais viņas ķermeni iemeta tehniskās apkopes stacijas bedrē, pārklājot ar celtniecības atkritumiem.

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 117. panta 12. punkta.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ