Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 28/12/2015

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par sievietes slepkavību ar sevišķu cietsirdību

2015. gada 9. decembrī Vidzemes tiesas apgabala prokurore tiesai nodeva krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavība) ar sevišķu cietsirdību.

Saskaņā ar lēmumu par kriminālprocesa nodošanu tiesai, apsūdzētais kādā 2015. gada septembra pēcpusdienā, atrodoties ciemos pie savas mātes, lietoja alkoholu kopā ar sava brāļa faktisko sievu.

Tās pašas dienas vakarā, izmeklēšanā precīzi nenoskaidrotā laikā, savstarpēja strīda laikā ar iepriekš minēto sievieti, apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, pirmstiesas izmeklēšanā nenoskaidrotu personīgu motīvu vadīts, sadūra sievieti ar nazi, izdarot vairākus dūrienus dažādās ķermeņa vietās, tādā veidā nodarot viņai smagus, dzīvībai bīstamus miesas bojājumus.

Bez tam, apsūdzētais ar nazi iedūra cietušajai četras reizes ķermeņa mugurpusē, nodarot viņai vieglus miesas bojājumus, kam nav tieša cēloniska sakara ar nāves iestāšanos.

Pēc kā, nolūkā nonāvēt cietušo sievieti, apsūdzētais, pielietojot fizisku spēku, cietušajai dzīvai esot, ar nazi atdalīja galvu no ķermeņa, nodarot smagus miesas bojājumus, kas nav savienojami ar dzīvību un ir tiešā cēloņsakarībā ar nāves iestāšanos, šādā veidā izdarot cietušās slepkavību ar sevišķu cietsirdību.

Ar savām darbībām apsūdzētais izdarīja sevišķi smagu noziegumu, kas paredzēts Krimināllikuma 117. panta 4. punktā.

 

Lieta izskatīšanai nodota Madonas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ