Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 30/01/2015

Tiesai nodota krimināllieta par veikala aplaupīšanu, veikala pārdevējai piedraudot ar nazi

Šā gada 28.janvārī Cēsu rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā par veikala aplaupīšanu, kas saistīta ar vardarbības piedraudējumu, apsūdzēts agrāk septiņas reizes sodīts vīrietis.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, nolēma aplaupīt veikalu „top!”. Lai varētu izdarīt laupīšanu, apsūdzētais no melnas cepures izgatavoja sejas masku, paņēma nazi un somu, pēc kā realizējot savu nodomu, iegāja veikalā un piegāja pie veikala kases. Apsūdzētais pavērsa līdzi paņemtā naža asmeni pret veikala pārdevēju, tādā veidā piedraudot pielietot vardarbību, pēc kā draudīgā tonī pieprasīja, lai pārdevēja no kases aparāta izņem naudu un saliek to apsūdzētā līdzi paņemtajā somā. Izteikto vardarbības draudu rezultātā, pārdevēja apsūdzētā vīrieša prasību izpildīja un salika naudu laupītāja somā. Tādā veidā apsūdzētais vīrietis nolaupīja 85 EUR.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 176.panta pirmās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Cēsu rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ