Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 30/12/2015

Par tiesas sprieduma izpildi

Izpildot minēto tiesas spriedumu, tiek atsauktas šādas ziņas:

„...nolūkā nepieļaut viņam nevēlamas personas - Ojāra Grinberga - pieņemšanu Ventspils brīvostas valdes locekļa amatā, A.Lembergs apzināti lika šķēršļus, lai tiktu izpildīts rīkojums Nr.122 un jautājums par O.Grinberga pieņemšanu Ventspils brīvostas valdes locekļa amatā tiktu nodots izlemšanai Ventspils pilsētas domes sēdē atbilstoši Ventspils brīvostas pārvaldes nolikuma 4.1.punktam.

A.Lembergs apzināti nevērsās nedz Ministru kabinetā, nedz Ekonomikas ministrijā, lai iegūtu rīkojuma izpildei nepieciešamo informāciju par O.Grinberga identificējošiem datiem, veicot saraksti ar šīm institūcijām par jautājumiem, kas nav saistīti ar rīkojuma izpildes nodrošināšanu, ignorēja ar rīkojumu Nr.122 ieceltā valsts pārstāvja Ventspils brīvostas valdes locekļa amatā iesniegumus.

...A.Lembergs turpināja nepildīt Ministru kabineta rīkojumu Nr.122...

A.Lembergs savas rīcības motīvus plaši komentēja plašsaziņas līdzekļos, kā arī Ventspils pilsētas domes sēdēs, publiski izsakot apzināti nepatiesus apgalvojumus...

Minēto darbību rezultātā radītas smagas sekas, un proti,

1. Grauts Ministru kabineta un Ekonomikas ministrijas prestižs, radīta neuzticība valsts varai.

2. Ekonomikas ministrijai liegtas Likumā par ostām noteiktās tiesības uz pārstāvību Ventspils brīvostas valdē Ekonomikas ministrijas kompetences jautājumu nodrošināšanā.

3. Nodarīts mantisks kaitējums O.Grinbergam, pausta klaji diskriminējoša attieksme pret O.Grinbergu.

2005.gada 24.novembrī, A.Lembergs nosūtīja apzināti nepatiesu ziņojumu ģenerālprokuroram J.Maizītim ar lūgumu izskatīt jautājumu par iespējamo kriminālprocesa uzsākšanu pret Ventspils pilsētas domes deputātu Ojāru Grinbergu un ekonomikas ministru Krišjāni Kariņu par krāpšanas mēģinājumu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Iesniegumā Ģenerālprokuratūrai A.Lembergs, skaidri zinot par rīkojumā Nr.122 minētās personas - O.Ginberga identitāti...

Tādējādi A.Lembergs iesniedza Ģenerālprokuratūrā apzināti nepatiesu ziņojumu par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 15.panta ceturtajā daļā, 177.panta trešajā daļā (sevišķi smags noziegums) un 318.panta otrajā daļā (smags noziegums), izdarīšanu, nolūkā panākt krimināllietas ierosināšanu (kriminālprocesa uzsākšanu) pret Ventspils pilsētas domes deputātu O.Grinbergu un ekonomikas ministru Kr.Kariņu.”

 

Agnis Pormalis

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta
prokurors
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444

Atpakaļ