Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 19/01/2015

Pie kriminālatbildības saukta persona par narkotisko vielu iegādāšanos, pārvadāšanu un glabāšanu

Vidzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par to, ka viņš realizācijas nolūkā neatļauti iegādājās, pārvadāja un glabāja narkotiskās vielas.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais laika posmā no 2014.gada aprīļa līdz 2014.gada maijam, precīzi pirmstiesas izmeklēšanā nenoskaidrotā laikā un vietā, realizācijas nolūkā neatļauti iegādājās no izmeklēšanā nenoskaidrotām personām ne mazāk kā 31,9209g narkotiskās vielas – kanabisu (marihuānu), to neatļauti pārvadāja un glabāja, kā arī neatļauti realizēja personām, kuras netiek apsūdzētas šajā kriminālprocesā.

Ar savām darbībām apsūdzētais pārkāpa Latvijas Republikas likuma „Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību” 5.panta prasības, saskaņā ar kurām aizliegts audzēt, ražot, importēt, izplatīt, glabāt, nodot par atlīdzību vai bez tās, iegādāties un lietot, kā arī sūtīt cauri Latvijas teritorijai 1.sarakstā iekļautos augus, vielas un zāles, un tādā veidā izdarot noziedzīgo nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 253-1.p. pirmajā daļā.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Siguldas tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ