Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 03/02/2015

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par izvarošanu un zādzību

2015. gada 30.janvārī Jūrmalas pilsētas prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā persona apsūdzēta par dzimumakta izdarīšanu, pielietojot vardarbību (izvarošana) un svešas kustamas mantas atklātu nolaupīšanu (zādzību) nelielā apmērā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais, pastaigājās ar mazpazīstamo sievieti, ar kuru pirms tam bija iepazinies diennakts veikalā. Apsūdzētais vīrietis nolūkā stāties dzimumsakaros ar cietušo, pielietoja fizisku spēku, turēja cietušo piespiestu pie zemes, tādā veidā novēršot viņas iespējas pretoties un veica vardarbīgu dzimumaktu. Pēc tam, turpinot savas noziedzīgās darbības, apsūdzētais nolaupīja cietušajai somiņā atrastās, personīgās lietas EUR 78 vērtībā, proti, nelielā apmērā.

Apsūdzība celta par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 159.panta pirmajā daļā un 180.panta pirmajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai Jūrmalas pilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ