Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 09/02/2015

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par kukuļa pieprasīšanu, pieņemšanu un došanu

Šā gada 30. janvārī Ziemeļu rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēta viena persona, kas, būdama valsts amatpersona par kādu jau izdarītu likumīgu darbību kukuļdevēja interesēs, pieprasījusi un pieņēmusi kukuli, bet otra persona apsūdzēta par kukuļa nodošanu personiski valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu kādu darbību kukuļdevēja interesēs.

Apsūdzētās personas, viena no tām būdama valsts amatpersona, tas ir Valsts policijas darbiniece, pārrunāja iespējas kā varētu izvairīties no kriminālatbildības par apsūdzētā izdarīto noziedzīgo nodarījumu – automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Personas vienojās par kukuļa - viskija pudeles „Jameson” un 500 EUR nodošanu un pieņemšanu, lai realizētu savas noziedzīgās intereses.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzība uzrādīta par noziedzīgiem nodarījumiem, par kuriem atbildība paredzēta Krimināllikuma 320. panta trešajā daļā un 323.panta pirmajā daļā.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ