Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 02/02/2015

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu mantkārīgā nolūkā

2015.gada 29. janvārī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, proti, viena persona apsūdzēta par tīšu prettiesisku citas personas nonāvēšanu mantkārīgā nolūkā (slepkavību pastiprinošos apstākļos), otra par šo darbību atbalstīšanu, bet trešā par nozieguma pēdu slēpšanu, ja slēpjamais noziegums ir sevišķi smags.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai slepkavības izdarīšanā apsūdzētais vīrietis, kurš bija iepriekš pazīstams ar cietušo, tikšanās laikā uzzināja par viņai līdzi esošu lielu naudas summu, ko cietusī bija plānojusi nodot tālāk citai personai. Tādējādi apsūdzētajam radās nodoms izdarīt cietušās slepkavību, lai iegūtu cietušās rīcībā esošo naudas summu. Apsūdzētais piedāvāja aizvest cietušo uz viņas plānoto tikšanās vietu, kam cietusī piekrita, nenojaušot par vīrieša patieso nolūku, pēc kā vīrietis sazinājās ar savu bijušo sievu un lūdza viņus aizvest uz vēlamo galamērķi. Pa ceļam apsūdzētais vīrietis piedāvāja iegriezties vienas no apsūdzēto dzīvesvietā, lai padzertu kafiju, kur viņš ar savas bijušās sievas līdzdalību noslepkavoja cietušo sievieti ar vairāk nekā desmit naža dūrieniem kakla un krūšu kurvja rajonā. Pēc sievietes nonāvēšanas apsūdzētais paņēma cietušās naudu, ne mazāk kā EUR 13 000, daļu no tās nododot savai atbalstītājai.

Tālāk, nolūkā slēpt cietušās līķi, apsūdzētais sazinājās ar personu, kura ieradās notikuma vietā un palīdzēja apsūdzētajam nozieguma pēdu slēpšanā.

Ar savām darbībām apsūdzētās personas izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 117.panta 9.punktā, 20. panta ceturtajā daļā, 117. panta 9.punktā un 313. panta otrajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe 

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ