Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 04/02/2015

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par psihotropo vielu iegādāšanos, glabāšanu, kā arī realizēšanu izglītības iestādes teritorijā

2015. gada 27.janvārī Jelgavas prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā persona apsūdzēta par to, ka viņš personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, lielā apmērā, realizācijas nolūkā neatļauti iegādājās, glabāja, kā arī realizēja psihotropās vielas izglītības iestādes teritorijā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais realizācijas nolūkā no pirmstiesas izmeklēšanas gaitā nenoskaidrotas personas iegādājās ne mazāk kā 32,4255 gramus zaļas krāsas augu valsts izcelsmes vielu, kas satur psihotropo vielu 5F – AMB un 21,3867 gramus pulverveida vielu, kas satur 5F – AMB, ko nelikumīgi glabāja pie sevis. Tad, turpinot savas noziedzīgās darbības, psihotropo vielu realizācijas nolūkā, telefoniski sazinājās ar savu paziņu (process izdalīts atsevišķā lietvedībā) un piedāvāja viņam piedalīties psihotropās vielas “spaiss” realizēšanā, sadalot lomas.

Turpmākajā darbībā iesaistījās speciālā izmeklēšanas eksperimenta dalībnieks, kurš pēc tam, kad no viņa saņēma EUR 20 banknoti, tika informēts par to, ka vielas atrodas izglītības iestādes teritorijā pie transformatora ēkas.

Apsūdzība celta par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 253.-1panta trešajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai Jelgavas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ