Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 09/12/2015

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu, kurā audžutēvs apsūdzēts par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas un bezpalīdzības stāvoklī esošas personas izvarošanu, kā arī par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar saviem mazgadīgajiem audžubērniem

2015. gada 30. novembrī Jēkabpils rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā kāds vīrietis saukts pie kriminālatbildības par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas un bezpalīdzības stāvoklī esošas audžumeitas vairākkārtēju izvarošanu un dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā, kā arī cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar savu audžumeitu.

Tāpat vīrietim celta apsūdzība par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar saviem mazgadīgajiem audžubērniem, regulāri rīkojot konfliktus ar bērnu māti, lietojot nepiedienīgus vārdus, pazemojošus izteicienus, izsakot draudus, demonstrējot fizisku vardarbību. Vīrietis apsūdzēts arī par viegla miesas bojājuma tīšu nodarīšanu minēto bērnu mātei.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 159. panta trešās daļas, 160. panta sestās daļas, 174. panta otrās daļas un 130. panta otrās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Jēkabpils rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ