Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 29/12/2015

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par kāda vīrieša slepkavību un automašīnu riepu caurduršanu

Šā gada decembra sākumā Vidzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu par personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavība) un tīšu mantas bojāšanu.

Saskaņā ar lēmumu par pirmstiesas kriminālprocesa pabeigšanu un krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais vīrietis 2015. gada maija naktī, būdams alkohola ietekmē, no dzīvokļa virtuves savā faktiskajā dzīvesvietā, paņēma nazi, ar nodomu izdarīt tīšu mantas bojāšanu. Tas ir, personīgu iemeslu dēļ caurdurt automašīnas riepas kādas citas personas lietošanā esošajai automašīnai, tādā veidā atriebjoties viņam.

Īstenojot savu noziedzīgo nodomu, viņš devās pie automašīnas un, izdarot prettiesiskas darbības, tīši ar iepriekš minēto nazi caurdūra piecas riepas divām automašīnām, jo tumsā nevarēja noteikt, kuru no automašīnām lietoja persona, kurai apsūdzētais gribēja atriebties.

Nebūdams pietiekami gandarīts ar izdarīto, personisku iemeslu (atriebības un greizsirdības) vadīts, tajā pašā naktī apsūdzētais aizgāja līdz dzīvoklim, kurā tajā brīdī atradās persona, kurai apsūdzētais gribēja atriebties un, uzstājīgi klauvējot pie durvīm un balkona loga, aicināja laukā aprunāties un noskaidrot attiecības.

Neapzinoties draudošās briesmas, minētais vīrietis piekrita aiziet “aprunāties” tumšā neapgaismotā vietā kādas citas daudzdzīvokļu mājas zālājā, kur apsūdzētais atriebības un greizsirdības vadīts, strīda laikā, uzsākot kautiņu, aiz dusmām uzbruka minētai personai un ar līdzi paņemto nazi īsā laika posmā izdarīja ķermeņa priekšējā un aizmugurējā daļā ne mazāk kā 20 dūrienus. Tādā veidā apsūdzētais vīrietim nodarīja smagus, dzīvībai bīstamus miesas bojājumus un izdarīja tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavība).

Apsūdzētais, apzinoties savas noziedzīgās darbības, no nozieguma vietas vīrieša ķermeni aizvilka līdz atkritumu konteineriem, kur mēģināja to iemest vienā no atkritumu konteineriem, bet spēka trūkuma dēļ atstāja to pie atkritumu konteineriem.

 

Ar savām darbībām apsūdzētais izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 116. pantā un 185. panta pirmajā daļā.

Lieta izskatīšanai nodota Valkas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ