Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 16/12/2015

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par tīšu vīrieša slepkavību

2015. gada 4. decembrī Ludzas rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu par vīrieša tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavība).

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzības celtas divām personām. Viens apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 116. panta, savukārt otram apsūdzētajam celta apsūdzība pēc Krimināllikuma 313. panta otrās daļas.

2011. gada septembra beigās abi apsūdzētie ar cietušo kopīgi lietoja alkoholu, atrazdamies viena apsūdzētā dzīvesvietā. Alkohola koplietošanas laikā vienam apsūdzētajam radās konflikts ar cietušo vīrieti, kura laikā viņš dusmu un greizsirdības vadīts, spēcīgi no aizmugures iesita cietušajam vīrietim pa pakausi. Cietušais vīrietis zaudēja samaņu un nokrita uz grīdas. Nolūkā nepieļaut konflikta atsākšanos, apsūdzētais kopā ar otru apsūdzēto pārvietoja cietušo vīrieti uz šķūni. Tur abi apsūdzētie vairākkārt tīši iesita cietušajam pa dažādām ķermeņa daļām, neradot briesmas viņa dzīvībai, kā arī ar auklu sasēja viņa rokas un kājas.

Uzskatot, ka konflikts ir atrisināts, otrs apsūdzētais izgāja no šķūņa mājas pagalmā.

Savukārt pirmais apsūdzētais slepkavības nolūkā no mājas paņēma cirvi un polietilēna maisiņu. Atnākot uz šķūni, šis apsūdzētais veica darbības, lai minēto vīrieti nonāvētu. Redzot, ka cietušais vīrietis neelpo, apsūdzētais šo vīrieti pakāra. Šī apsūdzētā tīšo darbību rezultātā iestājās minētā vīrieša nāve.

Minētais apsūdzētais nākamajā dienā, kad starp abiem apsūdzētajiem notika alkohola koplietošana, otram apsūdzētajam piedāvāja noslēpt nonāvētā vīrieša līķi.

Abi apsūdzētie vienojās, ka mirušā vīrieša līķi apraks pagalmā esošajā šķūņa telpā.

Lieta izskatīšanai nodota Ludzas rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ