Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 11/12/2015

Tiesa Lietuvas Republikas pilsonim piemēro 3600 eiro naudas sodu par narkotisko vielu pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai

2015. gada 11. decembrī Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa pasludināja spriedumu krimināllietā, kurā apsūdzēts Lietuvas Republikas pilsonis par to, ka viņš veica narkotisko vielu – izžāvēta kanabisa (marihuāna) nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai.

Tiesa apsūdzēto personu atzina par vainīgu un sodīja viņu ar naudas sodu desmit Latvijas Republikā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā, tas ir, 3600 eiro apmērā.

Šā gada 4. decembrī Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurore pieņēma lēmumu par minētās krimināllietas nodošanu tiesai neatliekamības kārtībā. Saskaņā ar šo lēmumu, šā gada 2. decembrī, izmantojot avioreisu no Londonas, apsūdzētais ielidoja Starptautiskajā lidostā “Rīga”.

Lietuvas Republikas pilsonis šķērsoja Latvijas Republikas valsts robežu, nepaziņojot muitas un Valsts robežsardzes amatpersonām par savā apģērbā – bikšu priekšējā kabatā, makā, esošo narkotisko vielu – 2,3057 gramiem izžāvēta kanabisa (marihuāna). Tādējādi viņš pāri Latvijas Republikas valsts robežai nelikumīgi pārvietoja šo narkotisko vielu.

Tās pašas dienas vakarā Lietuvas Republikas pilsonis tika aizturēts.

Apsūdzētais šā gada 4. decembrī pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 190.1 panta pirmās daļas.

 

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ