Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 02/02/2015

Tiesai vienošanās procesā nodota krimināllieta par kukuļdošanu

Šā gada 28. janvārī Ziemeļu rajona prokuratūras prokurors piemērojis vienošanās procesu krimināllietā par kukuļdošanu.

Apsūdzētā persona, vadīja automašīnu, kurai nebija veikta transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana. Valsts policijas inspektors, pildot savus dienesta pienākumus ceļu satiksmes drošības nodrošināšanā, apturēja apsūdzētās sievietes vadīto automašīnu un izskaidroja izdarītā pārkāpuma būtību un to, ka par minēto pārkāpumu tiks sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols. Apsūdzētā sieviete ar nolūku iedot kukuli, lai netiktu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, turot rokā 10 eiro banknoti, vairākkārt piedāvāja to policijas inspektoram.

Apsūdzētā persona izdarīja kukuļa, tas ir, mantiska labuma piedāvāšanu un nodošanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja interesēs, neatkarīgi no tā, vai nodotais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai (kukuļdošana).

Saskaņā ar vienošanās protokolu personai apsūdzība uzrādīta par noziedzīgu nodarījumu, par kuru atbildība paredzēta Krimināllikuma 323. panta pirmajā daļā.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ