Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 01/02/2016

Latvijas Nacionālais pārstāvis Eirojustā Gunārs Bundzis tiekas ar Tieslietu ministrijas un Tiesu administrācijas pārstāvjiem, kā arī Latvijas apgabaltiesu priekšsēdētājiem

2016. gada 29. janvārī Latvijas Nacionālais pārstāvis Eirojustā Gunārs Bundzis tikās ar Latvijas Tieslietu ministrijas un Tiesu administrācijas pārstāvjiem, kā arī Latvijas apgabaltiesu priekšsēdētājiem, kuri bija ieradušies darba vizītē Hāgā.

Latvijas pārstāvniecība Eirojustā organizēja delegācijai vizītes dažādās Hāgā esošajās starptautiskajās tiesībsargājošajās un tiesu iestādēs, lai tuvāk iepazītos ar iestāžu funkcijām un darba specifiku. Tika apmeklētās tādas iestādes kā Starptautiskā krimināltiesa, bijušās Dienvidslāvijas tribunāls, Eiropols un Eirojusts, kā arī viena no Nīderlandes ieslodzījuma vietām. Vizītes sākumā delegāciju vēstniecības telpās uzņēma Latvijas vēstniece Nīderlandē Ilze Rūse, kura sniedza īsu ieskatu Latvijas-Nīderlandes sadarbības vēsturiskajos aspektos.

Tikšanās laikā Eirojustā delegācijai tika sniegta informācija par iestādes darbību un iespējām sniegt praktisko atbalstu Latvijas tiesībsargājošajām un tiesu varas iestādēm, kā arī par starptautiskās sadarbības problēmām.

Delegācija izteica pateicību par noorganizēto darba vizīti un sniegto informāciju, kas kopumā veicināja izpratni par starptautisko iestāžu darbības specifiku un problēmjautājumiem, apkarojot pārrobežu organizēto noziedzību.

 

 

Gunārs Bundzis
Latvijas Republikas pārstāvis Eirojustā

Tālr.: +31 70 412 5300
Fakss: +31 70 412 5301
E-pasts: gbundzis@eurojust.europa.eu

 

Daiga Naika
Administratīvā Asistente

Tālr.: +31 70 412 5305
Fakss: +31 70 412 5301
E-pasts: dnaika@eurojust.europa.eu

 

Atpakaļ