Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 25/11/2016

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par nelikumīgu alkoholisko dzērienu ražošanu, tabakas izstrādājumu uzglabāšanu un pārvadāšanas organizēšanu

Šā gada oktobrī Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors nodevis tiesai krimināllietu, kurā četras personas apsūdzētas par to, ka tās personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās ražoja nelikumīgus alkoholiskos dzērienus lielā apmērā.

Pavisam kopā četras apsūdzētās personas pēc organizētāja norādījumiem saražoja nelikumīgus alkoholiskos dzērienus ar kopējo absolūtā spirta daudzumu 139,6 litri, kas saskaņā ar likuma „Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību” 20.-1pantu atbilst lieliem apmēriem. Ar minēto noziedzīgo nodarījumu valstij tika nodarīs zaudējums EUR 1867,15 apmērā. Turklāt viena persona tiek apsūdzēta iepriekšminēto alkoholisko dzērienu ražošanas organizēšanā un par to, ka nelikumīgi uzglabāja tabakas izstrādājumus lielā apmērā un organizēja to pārvadāšanu, tādā veidā nodarot zaudējumus valstij EUR 75741,59 apmērā.

Visas minētās personas pārkāpa Alkoholisko dzērienu aprites likuma 9.panta 1.punktu, kurā noteikts, ka alkoholisko dzērienu ražošana mājas apstākļos, izejvielu sagatavošana, iegāde vai uzglabāšana alkoholisko dzērienu izgatavošanai mājas apstākļos, kā arī to ražošanai paredzētu iepakojuma, etiķešu, korķu un vāciņu izgatavošana vai uzglabāšana ir aizliegta, kā arī likuma „Par akcīzes nodokli” 33.panta 3.daļu.

Ar savām darbībām apsūdzētie izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 221-2.panta otrajā daļā un 221.panta trešajā daļā

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ