Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 05/08/2016

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par vairākiem tīšiem svešu mantu iznīcināšanas gadījumiem

2016. gada 26. jūlijā Talsu rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēti trīs vīrieši par to, ka viņi tīši iznīcināja svešu mantu, to sadedzinot.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, visi trīs apsūdzētie, rīkojoties personu grupā, vienojoties par to, ka iznīcinās svešu mantu, 2016. gada 28. februārī ieradās kādas Talsu novadā esošas mājas pagalmā, kur izsitot pagalmā novietotajai automašīnai durvju stiklu, ielēja tās salonā benzīnu, kas sajaukts ar eļļu, pēc kā degmaisījumu aizdedzināja.

Šo darbību rezultātā sadega un tādējādi tika iznīcināta cietušajai piederošā automašīna kopā ar tajā esošo motorzāģi un mobilā tālruņa aparātu.

Turklāt, diviem no apsūdzētajiem tiek inkriminēts arī tas, ka viņi 2016. gada naktī uz 24. martu, rīkojoties personu grupā, vienojoties par to, ka iznīcinās svešu mantu, ieradās kādā Talsu novadā esošā mājā, kur caur neaizslēgtām durvīm iekļūstot dzīvojamās mājas iekšpusē, sameklēja tur viegli aizdedzināmus priekšmetus, aplēja tos ar līdzi paņemto benzīnu un aizdedzināja, atstājot degam.

Šo darbību rezultātā tika iznīcināta cietušajam piederošā dzīvojamā māja un blakus esošās kūts jumts.

Bez tam, abi iepriekš minētie apsūdzētie 2016. gada naktī uz 23. maiju, rīkojoties personu grupā, vienojoties par to, ka iznīcinās svešu mantu, ieradās kādā Talsu novadā esošā mājā, kur caur neaizslēgtām durvīm iekļūstot dzīvojamās mājas iekšpusē, aizdedzināja līdzi paņemtās koka skaidu briketes, atstājot tās degam. Šo darbību rezultātā tika iznīcināta cietušajai piederošā dzīvojamā māja.

Ar savām darbībām apsūdzētie izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 185. panta otrajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai Talsu rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ