Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 05/02/2016

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par vīrieša slepkavību un divu zādzību izdarīšanu

Šā gada 29. janvārī Liepājas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēta persona par kāda vīrieša tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavība).

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais pērnā gada augusta beigās kopā ar cietušo vīrieti atradās alkohola ietekmē. Cietušais apsūdzētajam izteica draudus nogalināt apsūdzētā mazgadīgo brāli, kas apsūdzētajam izraisīja dusmas un niknumu. Apsūdzētais cietušajam vairākas reizes iesita ar dūrēm. Savukārt cietušais vīrietis turpināja izteikt draudus par apsūdzētā brāļa nogalināšanu.

Apsūdzētais niknuma un dusmu uzplūdā, ar turpat notikumu vietā atrasto 9500 gramus smagu betona gabalu, izdarīja vairākus sitienus pie zemes uz muguras guļošajam cietušajam pa galvu.

Cietušajam vīrietim tika nodarīti smagi miesas bojājumi, kas bija tiešā cēloniskā sakarā ar viņa nāves iestāšanos.

Apsūdzētā persona, nolūkā slēpt nozieguma pēdas un nolūkā apgrūtināt nogalinātā vīrieša identificēšanu, izģērba mirušā vīrieša ķermeni kailu, pēc tam to apklājot ar  koku  zariem.

Tāpat minētajam vīrietim celta apsūdzība par divu zādzību nelielā apmērā izdarīšanu.

Apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 116. panta un Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas.

Krimināllieta izskatīšanai nodota Liepājas tiesai.

 

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ