Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 07/07/2016

Prokuratūra uzrāda apsūdzības krimināllietā valsts amatpersonai par kukuļa lielā apmērā pieņemšanu un privātpersonai par kukuļa lielā apmērā došanu

Šā gada 7.jūlijā Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurore uzsākusi kriminālvajāšanu pret divām personām, pieņemot lēmumus par viņu saukšanu pie kriminālatbildības:

- š.g. 6.jūlijā - pret valsts amatpersonu par kukuļa lielā apmērā pieņemšanu no privātpersonas, par ko paredzēta kriminālatbildība Krimināllikuma 320.panta trešajā daļā, saistībā ar VAS „Latvijas dzelzceļš” meitasuzņēmuma „LDz ritošā sastāva serviss” iepirkumu;

- š.g. 7.jūlijā - pret privātpersonu par kukuļa lielā apmērā došanu amatpersonai par labvēlīgu lēmumu pieņemšanu, par ko paredzēta kriminālatbildība Krimināllikuma 323.panta otrajā daļā.

Ņemot vērā, ka pirmstiesas kriminālprocess šajā lietā turpinās, izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiks sniegta.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ