Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 25/02/2016

Tiesa Baltkrievijas Republikas pilsonim, kurš Valsts policijas darbiniekiem piedāvāja 120 eiro kukuli, piemērojusi naudas sodu desmit Latvijas Republikā noteikto mēnešalgu apmērā

2016. gada 19. februārī Bauskas rajona tiesa pasludināja spriedumu krimināllietā, kurā apsūdzēts kāds Baltkrievijas Republikas pilsonis par to, ka viņš izteica kukuļa piedāvājumu diviem Valsts policijas darbiniekiem, lai tie, izmantojot savu dienesta stāvokli, neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja interesēs.

Tiesa apsūdzēto personu atzina par vainīgu un sodīja viņu ar naudas sodu desmit Latvijas Republikā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā, tas ir, 3600 eiro apmērā.

Šā gada 15. februārī Bauskas rajona prokuratūras prokurors pieņēma lēmumu par minētās krimināllietas nodošanu tiesai neatliekamības kārtībā.

Saskaņā ar šo lēmumu, šā gada 16. februārī apsūdzētais, nolūkā panākt, ka, izmantojot dienesta stāvokli, divi Valsts policijas darbinieki kā valsts amatpersonas nepildīs savus pienākumus un nesastādīs apsūdzētajam administratīvo protokolu par ātruma pārsniegšanu un transportlīdzekļa vadīšanu alkohola ietekmē, piedāvāja minētajiem  policijas darbiniekiem  kukuli – 120  eiro.

Norādītie Valsts policijas darbinieki atteicās saņemt no apsūdzētā piedāvāto naudu un par kukuļa piedāvājumu informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Operatīvās vadības nodaļu.

Apsūdzētais šā gada 15. februārī saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ