Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 01/12/2016

Pie kriminālatbildības saukta persona par slepkavības izdarīšanu

Šā gada 25. novembrī Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā persona apsūdzēta par slepkavību - citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu mantkārīgā nolūkā, vairāku personu dzīvībai bīstama veidā (slepkavība pastiprinošos apstākļos).

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais saticies ar pirmstiesas procesā nenoskaidrotām personām. Kopīgas alkohola un narkotiku lietošanas laikā pirmstiesas procesa nenoskaidrota persona piedāvāja apsūdzētajam izdarīt personas slepkavību, lietojot šaujamieroci, apsolot par to samaksu EUR 5000 apmērā, kam vīrietis piekrita. Pēc pirmstiesas procesa nenoskaidrotas personas norādēm, apsūdzētais agrā rīta stundā ar līdzi paņemto šaujamieroci devās uz dzīvojamās mājas pagalmu, kur gaidīja, kamēr no kāpņu telpas iznāks cietušais. Atrodoties narkotiku un alkohola ietekmē, darbojoties mantkārīgā nolūkā, apsūdzētais tīši, slepkavības nolūkā, apzinoties, ka atrodas dzīvojamo māju rajonā un viņa darbības ir vairāku personu dzīvībai bīstamas, no šaujamieroča izdarīja 6 mērķtiecīgus šāvienus cietušā ķermenī, pēc kā no notikuma vietas aizskrēja. Cietušais vīrietis no iegūtajiem ievainojumiem slimnīcā mira.

Ar savām darbībām apsūdzētais izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 117.panta 3. un 9. punktā. Viņš saukts pie kriminālatbildības arī par to, ka iegādājās, glabāja un nēsāja šaujamieroci un šaujamieroča munīciju, bez attiecīgas atļaujas, izdarot noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 233.panta 2.daļā. Apsūdzētais sevi par vainīgu neatzina.

Lieta nodota izskatīšanai Jelgavas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ