Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 21/01/2016

Prokuratūra nodod tiesai krimināllietu pret Valsts policijas darbinieku par kukuļņemšanu

2016. gada 19. janvārī Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā Valsts policijas darbinieks apsūdzēts kukuļņemšanā.

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības apsūdzētais pērnā gada marta vidū ieguva ziņas, ka kāda persona piesavinājusies elektrolīnijas aizsargjoslā izcirstos kokmateriālus aptuveni deviņu kubikmetru apjomā.

Saņemot ziņas, kuras norāda uz iespējamu administratīvā pārkāpuma izdarīšanu,apsūdzētais, izmantojot savu dienesta stāvokli, izteica norādītajai personai kukuļa pieprasījumu un pieprasīja malku 200 eiro vērtībā. Kukuļa pieprasījums tika izteikts par lietvedības neuzsākšanu administratīvā pārkāpuma lietā, kā arī par administratīvā pārkāpuma protokola nesastādīšanu minētās personas interesēs.

Pēc tam Valsts policijas darbinieks vairākas reizes, turpināti, izteica minētajai personai kukuļa pieprasījumu un pieprasīja naudu 200 eiro apmērā par apsūdzētā pieļauto bezdarbību.

2015. gada jūlija pirmajā pusē Valsts policijas darbinieks saņēma pieprasītā kukuļa daļu 70 eiro apmērā.

Apsūdzētais saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 320. panta trešās daļas.

 

Lieta nodota izskatīšanai Ludzas rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

  

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ