Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 29/07/2016

Prokuratūra pie kriminālatbildības saukusi kādu vīrieti par vardarbīgu apiešanos pret mazgadīgo audžudēlu un viņa māti

Šā gada 26. jūlijā Alūksnes rajona prokuratūras virsprokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā kāds  vīrietis saukts pie kriminālatbildības par vardarbīgu apiešanos pret mazgadīgo audžudēlu un viņa māti.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, pērnā gada oktobrī minētais vīrietis, būdams alkohola ietekmē, pārradās mājās, kur, pielietojot fizisku un psihisku vardarbību, vardarbīgi apgājās ar savu audžudēlu.

Apsūdzētais sāka necenzēti lamāties uz bērnu, pēc kā mazgadīgajai personai nodarīja vairākus miesas bojājumus, kas pēc sava rakstura pieskaitāmi maznozīmīgiem miesas bojājumiem. Ignorējot bērna klātbūtni, minētais vīrietis, tīši pielietoja fizisku vardarbību pret savu sievu.

Apsūdzētajai personai vardarbīgi apejoties ar mazgadīgo un viņa māti, cietušajiem nodarītas gan fiziskas, gan psihiskas ciešanas.

Minētais vīrietis saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 174. panta otrās daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Alūksnesrajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

  

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ