Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 22/08/2016

Prokuratūra pie kriminālatbildības saukusi personu par uzbrukumu Valsts policijas darbiniekam

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības, 2015. gada 20. februārī divi Valsts policijas darbinieki Bauskā apturēja kādu automašīnu. Viena no minētajām valsts amatpersonām piegāja pie apturētās automašīnas vadītāja, kuram pēc dokumentu pārbaudes piedāvāja veikt alkohola testu, kam minētās automašīnas vadītājs piekrita. No šīs automašīnas salona izkāpa trīs personas, tajā skaitā apsūdzētais vīrietis, kurš atradās alkohola ietekmē.

Minētais vīrietis brīdī, kad pārbaudāmā persona veica alkohola ietekmes pārbaudi, ar rokām rāva aiz alkometra, traucējot veikt alkohola ietekmes pārbaudi. Pēc minētās pārbaudes veikšanas automašīnas vadītāja izmantotais alkometrs uzrādīja pozitīvu rezultātu, tamdēļ viņu palūdz veikt otru pārbaudi.

Kad likumsargi un automašīnas vadītājs atradās dienesta automašīnā, apsūdzētais piegāja pie vadītāja durvju loga un sāka pa to klauvēt. Viens no policijas darbiniekiem atvēra logu un palūdza vīrietim pārtraukt klauvēt pa logu un netraucē pildīt dienesta pienākumus.

Minētais vīrietis tomēr atsāka stipri sist ar roku pa vadītāja durvju logu. Tā kā sitieni pa logu palika arvien spēcīgāki, minētais Valsts policijas darbinieks izkāpa no dienesta automašīnas, ar roku atstumjot apsūdzēto personu no dienesta automašīnas tālāk, skaidrojot, ka tā traucē pildīt dienesta pienākumus, bet apsūdzētais pēkšņi, aiz dusmām izdarīja uzbrukumu valsts amatpersonai - ar dūri tīši iesita krūšu kurvja rajonā, nodarot Valsts policijas darbiniekam fiziskas sāpes.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 269. panta pirmās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Bauskas rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Kristīne Sutugina
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ