Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 20/12/2016

Prokuratūra pie kriminālatbildības saukusi sievieti par mēģinājumu nelikumīgi nodot narkotiskās un psihotropās vielas savam vīram, kurš ievietots ieslodzījuma vietā

Jelgavas prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā kāda sieviete saukta pie kriminālatbildības par to, ka neatļauti realizācijas nolūkā iegādājās un glabāja narkotiskās un psihotropās vielas, kuras vēlāk nelikumīgi mēģināja nodot savam vīram, kurš atradās ieslodzījuma vietā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2016. gada 12. septembrī apsūdzētā persona realizācijas nolūkā neatļauti iegādājās 30 baltas krāsas tabletes, kas kopā satur 0.060 gramus psihotropo vielu – klonazepāmu un 17 gaiši dzeltenas tabletes, kas kopā satur 0.085 gramus psihotropo vielu – diazepāmu, kā arī ne mazāk kā 2,8432 gramus aizliegtu sevišķi bīstamu narkotisku vielu – izžāvētu kanabisu (marihuāna).

Minētās vielas sieviete iesaiņoja polimēra materiālā un ievietoja savā taisnajā zarnā. Tās paslēpusi, sieviete devās uz Jelgavas cietumu, lai ilgstošās satikšanās laikā tās slepus nodotu savam laulātajam. Realizēt savu nodomu līdz galam ieslodzītā vīrieša sievai neizdevās, jo viņas pārmeklēšanas laikā psihotropās vielas un narkotiskās vielas atrada cietuma darbinieki. Sieviete tika aizturēta.

Ar savām darbībām sieviete izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 253. 1 panta pirmajā daļā. Bez tam, apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības  pēc Krimināllikuma 253. 2 panta otrās daļas, kā arī Krimināllikuma 15. panta ceturtās daļas un Krimināllikuma 309. panta otrās daļas.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Jelgavas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Kristīne Sutugina
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ