Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 29/09/2016

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu, kurā kāds iepriekš sodīts vīrietis saukts pie kriminālatbildības par tīšas slepkavības izdarīšanu

Jelgavas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu par vairāku zādzību, laupīšanu, miesas bojājumu, kā arī tīšas slepkavības izdarīšanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2016. gada 25. maijā kāda persona, būdama alkohola ietekmē, kopā ar kriminālprocesā zināmām personām, ejot garām gar kādu nepabeigtu jaunbūvi Jelgavā, piegāja pie kāda guļoša vīrieša.

Viens no vīriešiem, būdams dusmu un agresijas noskaņots, tīši izdarīja ne mazāk 10 sitienus guļošajam pa galvu. Pēc veiktajām noziedzīgajām darbībām apsūdzētais, paņemot cietušā pasi, no notikuma vietas aizgāja.

Minētās personas prettiesisko darbību rezultātā vīrietim nodarīti smagi miesas bojājumi, kas atrodas tiešā cēloniskā sakarā ar cietušā nāvi.

Šī persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 116. panta.

Tāpat minētā persona pie kriminālatbildības saukta par divu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kura sastāvs noteikts Krimināllikuma 126. panta pirmajā daļā, un viena noziedzīga nodarījuma izdarīšanu pēc Krimināllikuma 130. panta otrās daļas.

2016. gada 27. maijā apsūdzētais dusmu uzplūdā, agresīvi noskaņots, piegāja pie gultā guļoša vīrieša un sievietes un, tīši sitot ar āmuru, nodarīja cietušajiem vieglus un vidēja smaguma miesas bojājumus.

Jau minētais apsūdzētais vīrietis agrāk sodīts 11 reizes. Šoreiz viņš saukts pie kriminālatbildības par piecu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas. Kā arī par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas, 176. panta otrās daļas, Krimināllikuma 314. panta pirmās daļas.

Kāds vīrietis, kurš agrāk sodīts sešas reizes, šajā krimināllietā apsūdzēts par trīs noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 175. panta trešajā daļā. Tāpat viņš saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas, Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas.

Kāds cits vīrietis, kurš agrāk sodīts 16 reizes, saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Jelgavas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ