Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 20/09/2016

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu, kurā vienas ģimenes locekļi izmantojuši savus mazgadīgos bērnus savu dzimumtieksmju apmierināšanai

Tāpat pie kriminālatbildības saukts minētā bērna patēvs par vairāku gadu garumā pielietotu seksuālu vardarbību un dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā gan pret audžudēlu, gan diviem kopīgajiem bērniem, kuri arī ir mazgadīgi. Vīrietis apsūdzēts arī par cietsirdīgu un sistemātiski vardarbīgu apiešanos ar minēto bērnu māti un mazgadīgajiem bērniem, radot tiem psihiskas un fiziskas ciešanas.

Apsūdzētais lielāko daļu no savas noziedzīgās darbības veica ilgstošā laika posmā, tas ir no 2013. gada līdz 2015. gada decembrim, būdams alkohola reibumā. Bērna māte noziedzīgos nodarījumus realizēja 2013. gada rudenī.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētā sieviete saukta pie kriminālatbildības par divu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu pēc Krimināllikuma 159. panta trešās daļas un noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, par Krimināllikuma 174. panta otrajā daļā paredzēta noziedzīga nodarījuma izdarīšanu.

Savukārt apsūdzētais saukts pie kriminālatbildības par trīs noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 160. panta sestajā daļā, kā arī noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 174. panta otrajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai Saldus rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

  

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ